Notifications
Clear all

Lenovo battery renesas_045A20

Andy61231
(@andy61231)
New Member

Salutare, am si eu o problema cu o baterie lenovo t470/t480 cu un chip renesas_045A20. nu pot descarc bateria pentru calibrare, initial bateria am incarcato la o sursa variabila, pana la 4.2V, iar mai departe am vrut sa ii fac o calibrare, dar nu merge, nu pot sa ii dau nici discharge, nici sa sterg erorile de pe chip sau sa le citesc. Am dat unseal boot, am facut cred eu cam tot ce se poate, sper ca nu mi-a scapt nimic. 

P.S am inceput de cam o saptamna sa repar bateri de laptop pentru niste colegi de lucru, Multmesc !

image
This topic was modified 4 hours ago 2 times by Andy61231
ReplyQuote
Topic starter Posted : 10/06/2026 7:59 am
loliconic
(@loliconic)
Member Moderator

@andy61231 

Speak english please.
Can you go to reset tab -> Read chip info -> Unseal -> Read chip info -> Paste a picture here.

ReplyQuote
Posted : 10/06/2026 9:36 am
Andy61231
(@andy61231)
New Member
Posted by: @andy61231

Salutare, am si eu o problema cu o baterie lenovo t470/t480 cu un chip renesas_045A20. nu pot descarc bateria pentru calibrare, initial bateria am incarcato la o sursa variabila, pana la 4.2V, iar mai departe am vrut sa ii fac o calibrare, dar nu merge, nu pot sa ii dau nici discharge, nici sa sterg erorile de pe chip sau sa le citesc. Am dat unseal boot, am facut cred eu cam tot ce se poate, sper ca nu mi-a scapt nimic. 

P.S am inceput de cam o saptamna sa repar bateri de laptop pentru niste colegi de lucru, Multmesc !

image

English version, sorry for that Smile

Hello,

I've got a problem with a Lenovo T470/T480 battery that uses a Renesas 045A20 chip. I can't discharge the battery for calibration. I first charged it on a variable bench supply up to 4.2V per cell, and after that I wanted to run a calibration, but it won't work — I can't discharge it, and I can't clear or even read the chip errors either. I did Unseal/Boot and I think I've tried just about everything I could, so I hope I haven't missed anything.

Any ideas what I should try next?

P.S. I started repairing laptop batteries about a week ago for some coworkers. Thanks a lot!

ReplyQuote
Topic starter Posted : 10/06/2026 10:16 am
Andy61231
(@andy61231)
New Member
Posted by: @loliconic

@andy61231 

Speak english please.
Can you go to reset tab -> Read chip info -> Unseal -> Read chip info -> Paste a picture here.

image

Here it is, i dont know why i dont get anything when i read the chip 

ReplyQuote
Topic starter Posted : 10/06/2026 10:20 am
loliconic
(@loliconic)
Member Moderator

@andy61231 

Did you tried Unseal -> Clear chip errors?

ReplyQuote
Posted : 10/06/2026 10:33 am
Share: